هند پاکستان را به حمایت از «تروریسم» متهم کرد و خواستار همکاری بین‌المللی گسترده شد

وزیر خارجه هند با هشدار نسبت به چشم‌پوشی جهان از حمایت پاکستان از «تروریسم»، خواستار همکاری بین‌المللی گسترده‌تر برای مقابله با این پدیده شد.

سوبرامانیام جایشانکار، وزیر خارجه هند، در سخنرانی خود در نشست مجمع عمومی سازمان ملل گفت: «هند از زمان استقلال با این چالش روبه‌رو بوده است، زیرا همسایه‌ای دارد که به گفته ما، کانون تروریسم جهانی است.» او بدون ذکر نام پاکستان افزود: «رهگیری حملات تروریستی بین‌المللی بزرگ، دهه‌هاست به سوی این کشور انجام می‌شود.»

وزیر خارجه هند هشدار داد: «کسانی که نسبت به کشورهایی که تروریسم را حمایت می‌کنند چشم‌پوشی می‌کنند، روزی با پیامدهای آن مواجه خواهند شد.»

این اظهارات در حالی مطرح شد که یک روز پیش از آن، شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان، در همان اجلاس، خواستار گفت‌وگو و حل و فصل مسائل از طریق دیپلماسی شده بود و هند را به «غرور و خودبزرگ‌بینی» متهم کرده بود. او همچنین به حملات نظامی هند در ماه مه علیه اهدافی در خاک پاکستان اشاره و تاکید کرد که این حملات پاسخ سختی دریافت کردند. پاکستان مسئولیت حمله منجر به کشته شدن گردشگران، عمدتاً هندو، در سوی هندی کشمیر را رد کرده بود.

همزمان، شهباز شریف در حاشیه نشست‌های سازمان ملل به واشنگتن سفر کرد و با رئیس‌ جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، دیدار کرد. ترامپ ابراز علاقه کرد که میان دو کشور همسایه و دارای سلاح هسته‌ای میانجی‌گری کند؛ موضوعی که پاکستان به شدت استقبال و حتی از آن به عنوان شایسته جایزه نوبل صلح یاد کرد. اما نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، نقش ترامپ را کم‌اهمیت خواند و بار دیگر هرگونه میانجی‌گری خارجی درباره کشمیر را رد کرد.

این تحولات در حالی رخ می‌دهد که روابط تجاری هند و آمریکا نیز دچار تنش شده است. ترامپ به دلیل اینکه هند از خریداران نفت روسیه است، تعرفه‌های تنبیهی بر کالاهای هندی وضع کرده بود. جایشانکار در سخنرانی خود بر لزوم کاهش «وابستگی بیش از حد به یک بازار خاص» تاکید کرد و افزود: «در شرایط نوسانات تعرفه‌ای و عدم اطمینان در دسترسی به بازارها، کاهش ریسک به یک ضرورت فزاینده تبدیل شده است.»

Live
Hide picture