محرومیت درمانی زندانی سیاسی اشکان فهیم در زندان مهاباد علی‌رغم بیماری‌های جدی

اشکان فهیم، زندانی سیاسی کورد محبوس در زندان مهاباد، با وجود ابتلا به بیماری‌های قلبی، ضعف شدید بینایی و سردردهای مزمن، از حق دسترسی به خدمات درمانی محروم مانده است. مسئولان قضایی و امنیتی با اعزام او به مراکز درمانی خارج از زندان یا اعطای مرخصی درمانی مخالفت کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، اشکان فهیم از وضعیت وخیم جسمی رنج می‌برد، اما تاکنون هیچ اقدام موثری برای درمان او صورت نگرفته است. پزشک زندان نیاز به معاینه تخصصی چشم‌پزشکی را تأیید کرده، اما حتی با اعزام ساعتی او نیز مخالفت شده است.

یک منبع نزدیک به خانواده این زندانی به هرانا گفته است: «او دچار تاری شدید دید، درد چشمی مداوم و اختلالات قلبی است. بهداری زندان مهاباد فاقد حداقل امکانات درمانی است و در موارد ضروری نیز نهادهای امنیتی مانع اعزام زندانیان به مراکز درمانی خارج از زندان می‌شوند. همچنین درخواست‌های مکرر او برای آزادی مشروط بدون ارائه دلیل قانونی رد شده است.»

به‌نقل از شبکه حقوق بشر کوردستان، اشکان فهیم در بامداد ۲۴ شهریور ۱۴۰۲ همراه با چند تن دیگر از فعالان مدنی مهاباد، در پی یورش گسترده نیروهای سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به منزل شخصی‌اش بازداشت شد. مأموران نظامی-امنیتی با شکستن درب و پنجره منزل اقدام به بازداشت خشونت‌آمیز او کردند، به‌طوری که در اثر ضرب‌وجرح با قنداق اسلحه دچار خونریزی شد.

او پس از بازداشت، به بازداشتگاه سازمان اطلاعات سپاه در قرارگاه المهدی اورمیه منتقل شد و به مدت یک ماه تحت شکنجه‌های شدید جسمی و روانی قرار گرفت. سپس در تاریخ ۲۶ مهر ۱۴۰۲ به زندان مهاباد منتقل گردید.

اشکان فهیم در آذرماه ۱۴۰۲ توسط شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی رژیم ایران در مهاباد به ریاست قاضی دوستی، به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» از طریق عضویت در حزب حیات آزاد کوردستان (پژاک) به سه سال و ۹ ماه حبس تعزیری و دو سال تبعید به شهرستان تفرش در استان مرکزی محکوم شد. بر اساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، حکم اشد یعنی دو سال و یک ماه حبس در خصوص او قابلیت اجرا دارد.

Live
Hide picture