شیخ مرشد خزنوی: سرباز خلق کورد هستم و برای وحدت ملی می‌جنگم

شیخ مرشد خزنوی، فرزند شهید شیخ معشوق خزنوی، در مصاحبه‌ای اختصاصی با روزنامه «ینی‌اوزگور پولیتیکا» از تجربه بازگشت به روژآوا پس از دو دهه، دیدگاهش درباره آینده کوردها در سوریه و تلاش برای وحدت ملی کوردستان سخن گفت. او با تأکید بر مسئولیت تاریخی خود گفت: «من یک پیشمرگه، یک گریلا و یک سرباز خلق کورد هستم.»

شیخ مرشد که حدود بیست سال پیش پس از ترور پدرش توسط رژیم سوریه، به اروپا پناهنده شد، اکنون به یکی از چهره‌های برجسته و محبوب میان کوردها در سراسر کوردستان تبدیل شده است. او می‌گوید:

«بازگشتم به روژآوا با سری افراشته را مدیون مبارزان ی‌.پ‌.گ و ی‌.پ‌.ژ هستم.»

تغییر شرایط و شکل‌گیری کوردستان واقعی

او با اشاره به دوران حکومت بعث گفت:

«در آن دوران، زبان کوردی ممنوع بود و هیچ‌کس حق نداشت به کورد بودن خود افتخار کند. ما پنهانی زندگی می‌کردیم. من هم مخفیانه از روژآوا خارج شدم.»

اما امروز از نظر او وضعیت متفاوت است:

«وقتی برگشتم، با یک کوردستان واقعی روبرو شدم. ما اکنون در سرزمین خود، با زبان و هویت خود، آزاد هستیم.»

تأکید بر اتحاد ملی و دیدار با احزاب کورد

شیخ مرشد با ابراز خوشحالی از برگزاری کنفرانس اتحاد ملی در مناطق اداره خودگردان دموکراتیک شمال و شرق سوریه/روژآوا، تأکید کرد که این اتحاد نه تنها احزاب روژآوا، بلکه باکور، باشور و روژهلات کوردستان را نیز دربر گرفته است.

او افزود: «من به دیدار احزاب مختلف ادامه می‌دهم. علیرغم اختلافات سیاسی، باور دارم که همگی باید حول موجودیت کوردستان متحد شویم. همه مردم ما در کوردستان آماده وحدت هستند و من نیز آماده‌ام هر کاری برای این وحدت انجام دهم.»

انتقاد از سیاست‌های جولانی و حمایت از فدرالیسم

در بخش پایانی این گفت‌وگو، شیخ مرشد ساختار فدرالی برای سوریه را متناسب با بافت جمعیتی این کشور دانست و نسبت به موج خشونت‌ها پس از به قدرت رسیدن احمد الشرع (أبومجمد الجولانی) هشدار داد.

او با اشاره به کشتار علوی‌ها و دروزی‌ها از سوی نظامیان دولت انتقالی سوریه، گفت:

«این قتل‌عام‌ها باید قاطعانه محکوم شوند. چنین اعمالی هیچ ربطی به آزادی و عدالت ندارند.»

Live
Hide picture