پژاک: حماسه آزادسازی کوبانی، خمیرمایه مبارزات امروز روژاوا را شکل داده است

مجلس حزب حیات آزاد کوردستان (پژاک) در بیانیه‌ای به مناسبت یازدهمین سالگرد آزادسازی کوبانی تأکید کرد که حماسه کوبانی خمیرمایه مبارزات امروز روژاوا را شکل داده است. پژاک مبارزه کنونی برای دفاع از روژاوا بخشی از «جنگ جهانی سوم» در خاورمیانه توصیف کرده است.

پژاک در این بیانیه که امروز ۶ بهمن( ۲۶ ژانویه) منتشر شده، آزادسازی کوبانی در سال ۲۰۱۵ را نقطه عطفی در انقلاب خلق کورد توصیف کرده و گفته است مقاومت مبارزان کورد مانع از «نسل‌کشی گسترده در روژآوا» شد.

پژاک حمایت ترکیه از گروه داعش در جریان حمله به کوبانی در سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵  یادآور شده و تاکید کرده است که « اگر مقاومت کوردها در پی اتحاد ملی و دمکراتیک» به شیوه یک مرحله حساس از انقلاب خلق رقم نمی‌خورد، تمامی روژآوای کوردستان با خطر نسل‌کشی گسترده روبرو می‌شد.»

پژاک در بیانیه خود هشدار داده که نیروهای تبهکار امروز در قالب دولت‌های مرکزی به میدان بازگشته‌اند و هدف آنان جلوگیری از آزادی کوردها در هر چهار بخش کوردستان است.

در این بیانیه آمده است: «کل روژآوا محاصره شده و حملات علیه کوردها در سوریه و شرق کوردستان بخشی از برنامه مشترک قدرت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی است.»

پژاک از کوردهای چهار بخش کوردستان خواسته است «اتحاد ملی و دموکراتیک» خود را حفظ و تقویت کنند و نسبت به «سیاست‌های تفرقه‌افکنانه دولت‌ها و رسانه‌های متخاصم» هوشیار بمانند.

حزب حات آزاد کوردستان در همین راستا تاکید کرده است: آینده خلق کورد در گرو دفاع از روژآواست و تنها از مسیر همبستگی و مبارزه مشترک می‌توان به آزادی دست یافت.

متن کامل بیانیه پژاک به شرح زیر است:

۲۶ ژانویه، سالروز آزادسازی کوبانی از چنگال نیروهای تبهکار داعش است. مبارزان خلقمان در سال ۲۰۱۵ در چنین روزی به حماسه بزرگ دست زده و با عزم راسخ و انقلابی خویش مبارزاتی نستوه به انجام رساندند که منجر به آزادی کوبانی و به تدریج آزادی روژآوا و شمال شرق سوریه شد. ضمن تبریک روز آزادسازی کوبانی، امید به مبارزات امروز برای دفاع از تمامی روژآوای کردستان را نیرومندانه و پرشور می‌دانیم.

مقاومت و مبارزه انقلابی در کوبانی به مثابه یک «جنگ انقلابی خلق» رقم خورد و نقطه عطفی تاریخی شد. در سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ تاریک‌پرستان داعش با حمایت کامل قدرت‌های منطقه‌ای چون ترکیه به یورش برای پاکسازی و نسل‌کشی علیه خلق کُرد، دست زدند. بی‌شک اگر مقاومت کُردها در پی «اتحاد ملی و دمکراتیک» به شیوه یک مرحله حساس از انقلاب خلقمان رقم نمی‌خورد، تمامی روژآوای کردستان با خطر نسل‌کشی گسترده روبرو می‌شد ولی در سایه فدایی‌گری نیروهای مبارز و فداکاری خلقمان سناریوهای دشمن نقش برآب شد.

امروز که یازدهمین سالروز آزادسازی کوبانی است، بازهم نیروهای تبهکار داعش با کمک قدرت‌های خصم علیه خلقمان، در لباس یک دولت مرکزگرا به میدان برگردانده شده‌اند. لذا نه تنها کوبانی که کل روژآوای کردستان محاصره شده و دشمنان می‌کوشند با این جنگ‌ نابرابر به خلق کُرد در هرچهاربخش کردستان این پیام را بدهند که از آزادی کُردها ممانعت بعمل می‌آورند. شکی نیست که این یک مرحله از جنگ جهانی سوم برای برقراری نظم نوین در خاورمیانه است که از کارت کُرد همانند ادوار تاریخی سابق، استفاده ابزاری برای معامله‌های پلید ژئوپلتیکی می‌کنند.

همه این جنگ‌افروزی‌های دشمنان قسم‌خورده خلقمان در حالی است که سرنوشت هرچهار بخش کردستان دقیقا امروز به مبارزه‌ای بستگی دارد که در روژآوا علیه دولت سوریه جریان دارد. با دفاع ملی – دمکراتیک از روژآوای کردستان می‌توان آینده درخشان خلقمان در سایر بخش‌‌های کردستان را تضمین کرد. چه‌بسا حمله به روژآوا و همزمان کشتار خلقمان در شرق کردستان بخشی از برنامه واحد نیروهای هژمونیک منطقه‌ای و بین‌المللی برای به زانودرآوردن خلق کُرد است. قطع یقین کُردها دیگر همانند سابق نیستند و از نیرو و توان انقلابی ملی دمکراتیک برخوردارند. با وقوف بر نقش این نیروی عظیم در تحولات خاورمیانه، می‌توان امیدوار بود که میزان مبارزه و جنگ انقلابی خلق در روژآوا تعیین کننده میزان مبارزات در بخش‌های دیگر کردستان خصوصا شرق کردستان است.

بنابراین کُردها به دهها حماسه تاریخی چون کوبانی نیاز دارند تا بتوانند خویش را از چنگال نسل‌کشی دشمنان رهایی بخشند. حماسه سال ۲۰۱۵ کوبانی خمیرمایه مبارزات امروز روژاوا را شکل داده است. لذا هرگونه تفرقه‌اندازی در صف مبارزات کُردها خیانت به خلقمان و سلب آزادی است. از خلقمان در هرچهار بخش کردستان دعوت بعمل می‌آوریم که اتحاد ملی دمکراتیکی که هم‌اکنون برای دفاع از روژآوا و مقابله علیه دولت جنگ‌افروز سوریه شکل گرفته را حفظ نماید و ارتقاء بخشد. این مسیر اتحاد و همبستگی صحیح‌ترین مسیر در کوران تحولات بنیان‌برافکن خاورمیانه کنونی است. راه کُردها بسوی آزادی از اتحاد و مبارزه مشترک می‌گذرد و لازم است در عین حال نسبت به سیاست‌های تفرقه‌افکنانه دول و رسانه‌های متخاصم هوشیار باشد. امروز بیداری و هوشیاری خلق  کُرد خاری است در چشم دشمنان خلقمان و چراغی است پرفروغ فراروی انقلاب آزادیخواهانه کُرد.

مبارزات برای دفاع از روژآوا با این اتحاد و مبارزه به پیروزی خواهد رسید و کوبانی‌ها پابرجا و پایدار خواهند ماند.

مجلس حزب حیات آزاد کردستان (پژاک)

۲۶ ژانویه ۲۰۲۶ برابر با ۶ بهمن ۱۴۰۴

Live
Hide picture