جنبش آزادیخواهی کوردستان: تمامی نیروهای گریلا را از ترکیه خارج می‌کنیم

جنبش آزادی‌خواهی کوردستان اعلام کرد تمامی نیروهای گریلا از خاک ترکیه خارج و به مناطق حفاظتی مدیا عقب‌نشینی می‌کنند. این تصمیم در راستای اجرای مرحله دوم روند «صلح و جامعه دموکراتیک» و بر اساس تأیید رهبر عبدالله اوجالان اتخاذ شده است.

در بیانیه‌ای که روز یکشنبه، ۲۶ اکتبر ۲۰۲۵، طی کنفرانسی خبری در منطقه «بناره قندیل» قرائت شد، مدیریت جنبش آزادی‌خواهی کوردستان این اقدام را «گامی تاریخی برای گذار به صلح پایدار و دموکراسی فراگیر» توصیف کرد.

در این نشست ۲۵ گریلا از جمله صبری اوک عضو شورای اجرایی کنفدرالیسم جوامع کوردستان (ک‌.ج‌.ک)، وژین درسیم عضو فرماندهی نیروهای یژا استار در ایالت سرحد، و دوریم پالو عضو شورای فرماندهی نیروهای مدافع خلق (هـ.پ‌.گ) حضور داشتند.

متن ترکی بیانیه را صبری اوک و نسخه کوردی آن را وژین درسیم قرائت کردند. مدیریت جنبش آزادیخواهی کوردستان تأکید کرد که این عقب‌نشینی در پی تصمیمات دوازدهمین کنگره پ‌.ک‌.ک و با هدف جلوگیری از درگیری‌های احتمالی در مناطق مرزی صورت گرفته است.

به گفته این بیانیه، عبدالله اوجالان، رهبر خلق کورد و جنبش آزادی‌خواهی کوردستان تلاش دارند روند صلح و جامعه دموکراتیک را به مرحله دوم برسانند و با اقدامات سیاسی و حقوقی تازه، زمینه را برای مشارکت پ‌.ک‌.ک در سیاست دموکراتیک فراهم کنند.

مدیریت جنبش ضمن دعوت از تمام شهروندان، به‌ویژه زنان و جوانان، برای مشارکت فعال در این روند تاریخی، تأکید کرده است که «مانیفست صلح و جامعه دموکراتیک پیروز خواهد شد.»

متن کامل بیانیه مدیریت جنبش آزادی‌خواهی کوردستان

«برای مطبوعات و افکار عمومی

جنگ و درگیری‌هایی که در خاورمیانه رخ می‌دهند، بخاطر اینکه به شیوه‌ای جدی آینده کوردها و ترکیه را تهدید می‌کرد؛ روندی که سال قبل با بیانیه‌های رئیس‌جمهور، رئیس کل م‌ه‌پ، دولت باغچلی و رهبر عبدالله اوجالان آغاز شد و در روز ۲۷ فوریه ۲۰۲۵ با فراخوان ‌«صلح و جامعه دمکراتیک» رهبر آپو به یک هویت دست‌پیدا کرد، از مرحله‌ای بسیار مهم و سرنوشت‌سازی می‌گذرد.

طی ۸ ماه گذشته ما به‌مثابه طرف‌ کورد، بر اساس فراخوان صلح و جامعه دمکراتیک گام‌های بزرگی که در سطح تاریخی مهم هستند، برداشتیم. برای ایجاد محیط آرام و راحت گفتگو، ما سریعا پس از فراخوان روز ۱ مارس، آتش‌بس اعلام کردیم. بر اساس روش‌های مناسب و هدایت رهبر عبدالله اوجالان در تاریخ ۵-۷ می ما ۱۲مین کنگره پ‌ک‌ک را برگزار کردیم، ما تصمیم به پایان رساندن موجودیت سازمانی پ‌ک‌ک و به پایان رساندن استراتژی جنگ مسلحانه را گرفتیم، و در آن تصمیمات نیز این مورد را بیان کردیم‌؛ این موارد فقط به‌صورتی مستقیم با مدیریت رهبر عبدالله اوجالان می‌توانند عملی شوند. پس از دو ماه، در روز ۱۱ جولای نیز بر اساس فراخون ویدئویی رهبر عبدالله اوجالان، گروه صلح و جامعه دمکراتیک که متشکل از ۳۰ نفر بود با مدیریت بسه هوزات رئیس‌مشترک شورای اجرایی ک‌‌ج‌ک، برای تصمیم به‌ پایان رساندن مبارزه مسلحانه، طی مراسمی سلاح‌های خود را آتش زدند و اینگونه در عمل نیز موضع مُصَمم و شفاف ما را نشان دادند.

به پیشاهنگی رهبر عبدالله اوجالان و پ‌ک‌ک این گام‌های تاریخی مع از سوی طرف کورد برداشته شد، به‌صورتی عمیق بر محیط سیاسی و اجتماعی ترکیه تاثیر گذاشت. بر اساس صلح و دمکراتیزاسیون، روح و اراده‌ای نو را با خود به منصه ظهور رساند. برای صلح، دمکراسی و آزادی، این موضع جسورانه و ایثارگرانه کوردها در ترکیه و خارج از آن در برنامه‌ای کلی همیشه با تحسین از آن استقبال شد.

علیرغم تمام برخوردهای ناکافی که صورت می‌گیرند، رهبر عبدالله اوجالان و جنبش آزادی‌ کوردستان، برای برطرف کردن تهدیدی که هر چه می‌گذرد علیه ترکیه و کوردها سنگین‌تر می‌شود و برای ایجاد پایه‌های آیندهٔ صدها سال حیات آزاد، دمکراتیک و خواهری و برادری، با هدف اینکه روند صلح و جامعه دمکراتیک را به مرحله دوم برساند، کوشش می‌کند تا گام‌های عملی جدید و راهگشا را بردارد. بر همین اساس، بر بنیاد تصمیمات ۱۲مین کنگره که برنامه دارد ما تمام نیروهای خود را از داخل مرزهای ترکیه در مناطقی که ریسک درگیری وجود دارد و راه را برای اخلالگری بالقوه می‌گشاید، برای اجرایی کردن عقب‌نشینی گریلاها به مناطق حفاظتی مدیا، بر اساس تایید رهبر عبدالله اوجالان را عملی می‌کنیم. بخشی از گروه‌هایی که به منطقه حفاظتی مدیا رسیدند اکنون در اینجا هستند و خود در این بیانیه مشارکت می‌کنند. همچنین در مناطق مرزی نیز در جاهایی که ریسک درگیری در آن وجود دارد و مواضعی که راه را برای اخلالگری بالقوه می‌گشاید نیز تدابیر اصلاحاتی به‌مانند این امر اتخاذ خواهند شد.

بی‌گمان این گام‌هایی که برداشته می‌شوند، سطح تاثیرگذاری‌اش را در عمل نشان خواهد داد. این گام‌های عملی بار دیگر عمل به تصمیمات ۱۲ کنگره پ‌ک‌ک و موضع مصمم و شفاف ما را نشان می‌دهد.

بسیار مبرهن است که ما پایبند به تصمیمات ۱۲مین کنگره هستیم و در عمل به آن مصمم می‌باشیم. اما برای اینکه این موارد عملی شوند نیز دوباره بر اساس تصمیمات ۱۲مین کنگره پ‌ک‌ک، برخوردهای سیاسی و حقوقی که روند آن را الزامی می‌بیند باید بدون تاخیر اتخاذ شوند. در این چارچوب، حقوق گذار و انتقالی ویژه برای پ‌ک‌ک باید اساس گرفته شود، برای اینکه در سیاست دمکراتیک مشارکت کند باید قوانین انتگراسیون دمکراتیک و آزادی لازمه، بدون تاخیر اتخاذ شوند.

به‌مثابه آخرین فراخوان‌ ما، که به‌ویژه‌ برای زنان، جوانان و تمام خلق‌مان می‌باشد. روند چنین روندی نیست که از عده‌ای برخی موارد را انتظار و امید داشته باشید، روند چنان روندی است که با مبارزه سازماندهی‌شده، حیات آزاد و دمکراتیک را بنا کرد و بدست آورد. در این صورت هر کسی که خود را در میان این حیات می‌بیند، برای پیروزی ‌«روند صلح و جامعه دمکراتیک» لازم است در سطح بسیج عمومی مبارزه کند.

مانیفست صلح و جامعه دمکراتیک یقینا پیروز خواهد شد!

۲۶ اکتبر ۲۰۲۵
مدیریت جنبش»

Live
Hide picture