کژار: چهارم آوریل نماد تولدی دوباره و آغاز مسیر آزادی است

در آستانه‌ چهارم آوریل، سالروز تولد رهبر آپو و بیست‌ودومین سالگرد تأسیس حزب حیات آزاد کوردستان پژاک، جامعه زنان آزاد شرق کوردستان با انتشار بیانیه‌ای ضمن گرامیداشت این روز، بر نقش زنان، اندیشه آزادی و اهمیت تحول اجتماعی در منطقه تأکید کرد.

در بیانیه‌ کوردیناسیون کژار، چهارم آوریل به عنوان روزی نمادین و فراتر از یک تولد فردی توصیف شده که بیانگر زایش دوباره مفاهیم زندگی، آزادی و بازآفرینی اجتماعی است. به گفته کژار، این روز نه‌تنها یادآور تولد رهبر آپو، بلکه نماد شکل‌گیری جریان‌هایی است که به دنبال بازتعریف ارزش‌های انسانی و اجتماعی هستند.

در ادامه این بیانیه، بر نقش افراد پیشگام در ایجاد تحولات بنیادین در جامعه تأکید شده و آمده است که تغییرات بزرگ اجتماعی از تحول درونی افراد آغاز می‌شود. این متن، فداکاری در راه ارزش‌های اجتماعی را ویژگی رهبران و پیشگامانی می‌داند که فراتر از منافع فردی، در مسیر ارتقای جامعه گام برمی‌دارند.

کژار همچنین با اشاره به جایگاه تاریخی و فرهنگی منطقه، از تلاش‌های مستمر برای حذف حافظه جمعی و میراث فرهنگی سخن گفته و تأکید کرده است که این حافظه، علی‌رغم فشارها، همچنان زنده و پایدار باقی مانده است.

بخش مهمی از این بیانیه به نقش زنان اختصاص یافته است. در این بخش، اندیشه‌های رهبر آپو به عنوان عاملی در افزایش آگاهی و خودشناسی زنان معرفی شده که به گشودن مسیرهای جدیدی برای آزادی و برابری انجامیده است. به باور نویسندگان بیانیه، زنان کورد و دیگر زنان منطقه با تکیه بر این اندیشه‌ها، توانسته‌اند در برابر ساختارهای سلطه‌گر ایستادگی کنند.

در ادامه، فلسفه ژن، ژیان، ئازادی به عنوان نماد اتحاد و مبارزه زنان برای آزادی مورد تأکید قرار گرفته و از گسترش این گفتمان در میان زنان، به‌ویژه در ایران، یاد شده است.

در پایان، کژار با دعوت از زنان برای مشارکت فعال در ساخت آینده‌ای آزاد و دموکراتیک، بر ضرورت همبستگی، سازماندهی و تلاش جمعی تأکید کرده و چهارم آوریل را فرصتی برای آغاز دوباره و حرکت به سوی جامعه‌ای آزاد دانسته است.

این بیانیه با گرامیداشت یاد جان‌باختگان و تبریک این مناسبت‌ها به همه‌ی زنان کورد، لور، آذری، بلوچ، فارس، عرب، ترکمن و مازنی، بر تداوم مسیر مبارزه برای آزادی و عدالت تأکید می‌کند.

متن بیاینه کژار:

ما در آغاز، چهارم آوریل که سالروز میلاد رهبر آپو است که به هفتاد و هفت سالگی خود می‌رسد و همچنین سالگرد بیست و دوم حزب حیات آزاد کردستان پژاک را گرامی می‌داریم و همه شهیدان را یاد می‌کنیم. تأسیس پژاک در چنین روز مقدسی بی‌گمان نشان می‌دهد که این تنها یک زادروز زیستی نیست، بلکه در همان زمان زادروز و زایش دوباره بسیاری از هستی‌هایی است که بار دیگر معناهای زندگی را در خود یافته‌اند.

گاهی یک فرد می‌تواند تمام مسیر تاریخ را تغییر دهد. گاهی یک فرد می‌تواند باعث شود که جامعه با او تعریف شود. هر فرد و هر موجودیت در عین حال می‌تواند تغییرات بزرگ و بنیادی را ابتدا در درون خود و سپس در جامعه‌اش ایجاد کند. بی‌گمان هیچ موجودیتی بدون جامعه خود تغییر ایجاد نمی‌کند. موجودیتی که معناهای بزرگ و زیبا را در خود حمل می‌کند، می‌تواند همین معناها را به جامعه‌اش نیز ببخشد.

فردی که بتواند در درون خود دگرگونی‌های بزرگی در زمینه اندیشه ایجاد کند، یعنی در نگرش و درک خود از زندگی متفاوت بیندیشد، در آن زمان جامعه او نیز به جامعه‌ای متفاوت تبدیل می‌شود. این تلاش و کوشش یک فرد پیشگام را فداکاری در راه ارزش‌های جامعه می‌نامیم. در آن صورت هر موجودیتی معناهای بزرگ را در خود جای نمی‌دهد؛ هر موجودیتی ارزش‌های مقدس نمی‌آفریند و ماندگار نمی‌شود. افرادی که خود را فدای جامعه می‌کنند، از خود فراتر می‌روند و بار اجتماعی بودن خود را با فداکاری بر دوش می‌کشند، آنان رهبران و پیشگامان هستند.

رهبر آپو هدیه‌ای از سوی مادران الهه است که می‌خواهند ردپای برابری، عشق و زندگی آزادشان همواره بر این سرزمین‌ها ادامه یابد. رهبر آپو فرزند ارزشمند زن-مادر است که با احساس مسئولیت عظیم در برابر جامعه خود، این فرهنگ کهن را با وجود خویش بار دیگر اثبات و زنده کرد. خروج رهبر آپو از شهر اورفا که گهواره فرهنگ، دانش و باورهاست، بی‌دلیل نیست. نخستین سرچشمه همه این دانش‌ها به دست مادران و نیاکان شکل گرفته است و به همین دلیل نیز با وجود سختی‌ها همواره در معرض حمله قرار گرفته است.

در طول تاریخ این سرزمین کهن، حاکمان تلاش کرده‌اند این میراث را از ریشه برکنند و نابود سازند و آن را از حافظه مردم پاک کنند. اما ظهور رهبر آپو ثابت کرد که حافظه جمعی هرگز نابود نمی‌شود. ممکن است با حملات بسیاری روبه‌رو شود و از مسیر خود منحرف گردد، اما همواره جوهره جامعه اخلاقی و سیاسی خود را حفظ کرده و زنده می‌ماند. در بسیاری از پژوهش‌های تاریخی نیز با نبرد میان خیر و شر روبه‌رو می‌شویم. ما در دوره حاکمان بی‌نقاب زندگی می‌کنیم. آنان هنوز می‌خواهند با روش‌های گوناگون خود، حافظه جامعه را با ذهنیت‌های ضد اجتماعی پر کنند.

مفاهیم نوین نژادپرستانه و جنسیت‌پرستانه را هر روز مانند زهری به جوامع تزریق می‌کنند. غافل از اینکه جامعه موجودی بسیار زنده است؛ حتی اگر خشک شود، مانند گیاهی می‌تواند دوباره از ریشه خود سبز گردد. اندیشه و فلسفه رهبر آپو این فرصت را به جامعه کردستان داد تا بار دیگر بر ریشه تاریخی و کهن خود سبز شود.

در درجه نخست برای زنان کرد و سپس برای همه زنان جهان، میلاد رهبر آپو همچون تولدی دوباره است. زن با اندیشه و فلسفه آزادی رهبر آپو، به آگاهی از وجود خود دست یافت. فلسفه رهبر آپو درهای همه قفس‌هایی را که بر زنان بسته شده بود گشود و زنان به معنای پرواز دست یافتند. در فرهنگ زنان، پرواز به معنای دانایی و خودآگاهی است. زنان در میان چرخه جنگ، غارت و اشغالگری به دنبال لحظه‌های آزادی هستند.

امروز نیز قدرت‌ها برای تاریک‌تر کردن جهان دوباره گرد هم آمده‌اند. اما دیگر زنان کرد مانند گذشته محکوم این جنگ‌ها نیستند و نخواهند بود. ایستادگی شجاعانه و آگاهانه زن کرد در برابر همه انواع حاکمیت‌های واپس‌گرا در منطقه و جهان، در سایه اندیشه رهبر آپو است. زنان کرد با شعار «ژن، ژیان، ئازادی» مرزهای میان خود را شکستند و به همه زنانی رسیدند که دلشان برای آزادی می‌تپد ؛ خود را به زنان ایرانی رساندند، زنانی که به پرواز باور دارند.

ژن، ژیان، ئازادی در همه جا تغییر ایجاد کرد. در ایران، ژن، ژیان، ئازادی تخت یک دیکتاتور را فرو ریخت و به حاکمیت هزارساله یک دولت خون‌ریز و ضد زن پایان خواهد داد. زنان در ایران با اندیشه و فلسفه رهبر آپو می‌توانند ایرانی زیبا، سرشار از دانش و فلسفه، و آکنده از باور و فرهنگ را بار دیگر از دست ستمگران نجات دهند. زنان با اتحاد، خودحفاظتی و سازماندهی خود می‌توانند بقایای این رژیم را نیز زیر پای خود خرد کنند.

از این رو، ما به عنوان کژار در این دوره که گام‌های تاریخی به سوی انقلاب بزرگ ژن، ژیان، ئازادی برمی‌داریم، از همه زنان ایرانی دعوت می‌کنیم که در این روز مقدس چهارم آوریل، که همزمان روز طبیعت نیز هست، با روح زنانی که در زمستانی که سپری کردیم جان خود را فدا کردند، از همین اکنون بافتن زندگی آزاد را آغاز کنند و آن را طراحی نمایند. بیایید آینده خود را خودمان بسازیم و بهار ایران را زیباتر کنیم. با این باور که زنان ایرانی با دستان خود ایرانی آزاد و دموکراتیک خواهند ساخت، مبارزه و مقاومت همه زنان را گرامی می‌داریم.

بار دیگر میلاد رهبر آپو و سالگرد تأسیس پژاک را به همه زنان کرد، لر، آذری، بلوچ، فارس، عرب، ترکمن و مازنی تبریک می‌گوییم.

زنده باد چهارم آوریل!

زنده باد ایرانی آزاد و دموکراتیک

ژن، ژیان، ئازادی

کوردیناسیون کژار

Live
Hide picture