سه بحران سوریه، غزه و اوکراین در کانون توجه رسانه‌های بین‌المللی


صحنه بین‌المللی همچنان تحت‌تأثیر سه پرونده اصلی قرار دارد: آینده ثبات در سوریه، روند تحولات غزه و تلاش‌های اروپا برای تکمیل یک طرح صلح جدید در جنگ اوکراین.

مطبوعات و رسانه‌های بین‌المللی امروز هر سه موضوع را در کانون تحلیل‌های خود قرار داده‌اند.

چالش‌های دولت انتقالی سوریه؛ آیا حمایت جهانی به ثبات داخلی می‌انجامد؟

یک سال پس از سقوط نظام بعث سوریه، احمد الشرع، رئیس دولت انتقالی سوریه، با چالشی اساسی روبه‌رو است: تبدیل موج حمایت گسترده بین‌المللی به ثبات واقعی در داخل کشور.

روزنامه «گاردین» گزارش داده است که با وجود موفقیت الشرع در کسب جایگاه دیپلماتیک در سطح جهانی، اوضاع داخلی سوریه همچنان شکننده است. به‌ویژه در سایه تداوم حملات اسرائیل و فشارهای ترکیه نسبت به موقعیت و نقش نیروهای سوریه دموکراتیک (ق.س.د).

گاردین تأکید می‌کند سوریه، با وجود استقبال قدرت‌های جهانی از تغییرات سیاسی در این کشور، وارد مرحله‌ای حساس شده که ثبات آن به توانایی دولت در مهار ناامنی‌ها، کاهش نفوذ بازیگران خارجی و حل پرونده‌های بحران‌ساز بستگی دارد.

تحلیل عرب‌نیوز: فلسطینیان، هدف سیاستی واحد؛ مسلح یا غیرمسلح

روزنامه «عرب‌نیوز» در تحلیلی نوشت که فلسطینی‌ها «صرف‌نظر از داشتن یا نداشتن سلاح» با سیاست‌های یکسان اسرائیل مواجه‌اند. این رسانه تأکید می‌کند که خشونت اسرائیل ریشه در «پروژه‌ای استعماری» دارد نه صرفاً واکنشی به مقاومت فلسطینیان.

طبق این تحلیل، اسرائیل به‌رغم اعلام آتش‌بس در غزه به آن پایبند نمانده و از اکتبر تاکنون صدها کشته و هزاران خانه ویران شده است. همچنین بنیامین نتانیاهو خلع سلاح کامل غزه را پیش‌شرط هرگونه توافق آینده می‌داند.

عرب‌نیوز با مرور وقایع تاریخی از نکبة تا صبرا و شتیلا و رخدادهای امروز کرانه باختری نتیجه می‌گیرد که کنار گذاشتن سلاح هرگز مانع کشتار یا گسترش شهرک‌سازی نشده است و مقاومت را «کنشی تاریخی در برابر اشغال» توصیف می‌کند.

پیشرفت در اروپا؛ طرح صلح اوکراین به مرحله نهایی نزدیک می‌شود

به گزارش «فایننشال تایمز»، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، اعلام کرده رهبران اروپایی در آستانه نهایی‌سازی نسخه اصلاح‌شده طرح صلح پیشنهادی آمریکا هستند.

طرحی که هدف آن پایان‌دادن به جنگ با روسیه و ارائه تضمین‌های امنیتی گسترده به اوکراین است. با این حال، موضوع «اراضی اشغالی» همچنان حل‌نشده باقی مانده است.

این اظهارات پس از نشستی دو ساعته در لندن انجام شد. در این نشست زلنسکی همراه با کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، و فریدریش مِرتس، صدراعظم آلمان، دور یک میز قرار موضوع صلح با روسیه را مورد بررسی قرار دادند.

به گفته زلنسکی، تعداد بندهای طرح آمریکا از ۲۸ به ۲۰ کاهش یافته و موارد «غیرقابل‌قبول» حذف شده است. او افزود نسخه جدید ممکن است طی روزهای آینده برای بررسی نهایی به واشنگتن ارسال شود.

زلنسکی بار دیگر تأکید کرد که «واگذاری هیچ بخش از خاک اوکراین امکان‌پذیر نیست» و گفت: «ما از نظر قانونی اجازه نداریم حتی یک وجب از خاک کشور را واگذار کنیم».

فایننشال تایمز می‌نویسد محور اصلی مذاکرات اخیر تضمین‌های امنیتی بوده است. زلنسکی اعلام کرده اروپا تقریباً نسخه نهایی ضمانت‌ها را آماده کرده اما ضمانت‌های حقوقی آمریکا ـ که نیازمند تصویب کنگره است ـ نقشی تعیین‌کننده در هر توافق احتمالی خواهد داشت.

Live
Hide picture