
گیر پدرسن، نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه، عصر پنجشنبه استعفای خود را اعلام کرد و به مأموریت بیش از ششسالهاش در یکی از پیچیدهترین بحرانهای منطقه پایان داد.
پدرسن در نشست شورای امنیت سازمان ملل با اشاره به چالشهای بیسابقه مردم و دولت سوریه گفت که دبیرکل سازمان ملل را از قصد خود برای کنارهگیری مطلع کرده است. او تأکید کرد که موفقیت روند سیاسی در سوریه مستلزم ثبات، فراگیری و حمایت گسترده بینالمللی است.
جنیفر فنتون، سخنگوی او، نیز در پستی در پلتفرم ایکس (توییتر سابق) نوشت: «گیر پدرسن پس از بیش از شش سال خدمت، دبیرکل را از تصمیم خود برای استعفا آگاه کرده و بر دِین عمیق خود به مردم سوریه تأکید کرده است.»
پدرسن در سخنان خود همچنین خواستار احترام به «حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه» شد و از دولت این کشور خواست تا در فصل بعدی تاریخ خود، امکان مشارکت همه مردم را فراهم آورد.
این دیپلمات ۶۹ ساله نروژی در سال ۲۰۱۸، در بحبوحه جنگ داخلی سوریه، به عنوان فرستاده ویژه منصوب شد و مأموریت یافت اجرای قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت را پیش ببرد؛ قطعنامهای که هدف آن یافتن راهحلی سیاسی برای پایان دادن به درگیریها میان دولت بشار اسد و مخالفان بود. با این حال، تلاشهای او بارها با شکست مواجه شد.
پدرسن پیشتر سمتهای مهمی در سازمان ملل بر عهده داشت؛ از جمله هماهنگکننده ویژه لبنان (۲۰۰۷-۲۰۰۸). او همچنین از اعضای تیم مذاکرهکننده نروژ در پیمان اسلو (۱۹۹۳) بود که منجر به شناسایی متقابل اسرائیل و سازمان آزادیبخش فلسطین شد و بین سالهای ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۳ به عنوان نماینده نروژ در تشکیلات خودگردان فلسطین فعالیت کرد.
