ترامپ به پوتین هشدار داد: پایان‌ندادن به جنگ اوکراین با «عواقب شدید» همراه خواهد بود


دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در آستانه دیدار روز جمعه با ولادیمیر پوتین، همتای روسی خود، هشدار داد که اگر مسکو از پایان دادن به جنگ اوکراین خودداری کند، با «عواقب بسیار شدیدی» روبه‌رو خواهد شد.

ترامپ این اظهارات را روز چهارشنبه، پس از نشست مجازی با رهبران اروپایی و ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، بیان کرد. در این نشست، زلنسکی از واشنگتن خواست اطمینان دهد که هر توافق صلح، منافع کی‌یف را نادیده نخواهد گرفت.

رئیس‌جمهور آمریکا جزئیاتی از «عواقب شدید» احتمالی ارائه نکرد، اما گفت اگر مذاکرات روز جمعه با پوتین نتیجه‌بخش باشد، «تقریباً بلافاصله» پیشنهاد برگزاری نشست سه‌جانبه با حضور خود، پوتین و زلنسکی را مطرح خواهد کرد. او تأکید کرد که احتمال دارد جلسه دوم برگزار نشود اگر به پاسخ‌های مورد انتظار نرسد.

در بیانیه مشترک رهبران آلمان، بریتانیا و فرانسه که پس از نشست مجازی منتشر شد، آمده است که در صورت مخالفت روسیه با آتش‌بس، باید تحریم‌های سخت‌تری اعمال و «تضمین‌های امنیتی قوی و معتبر» به اوکراین ارائه شود. این بیانیه همچنین تأکید کرده که مسیر صلح در اوکراین بدون حضور و رضایت کی‌یف قابل تعیین نیست.

زلنسکی در کنفرانسی خبری در برلین، پوتین را به «بلوف‌زدن» در موضوع صلح متهم کرد و گفت روسیه تلاش دارد پیش از نشست آلاسکا، فشارهای نظامی را در تمام جبهه‌ها افزایش دهد. او خواستار تمرکز دیدار ترامپ و پوتین بر «آتش‌بس فوری» شد و تأکید کرد که تحریم‌ها باید تا زمان توافق حفظ و در صورت لزوم تشدید شوند.

اظهارات پیشین ترامپ درباره امکان «تبادل اراضی» میان اوکراین و روسیه برای دستیابی به آتش‌بس، نگرانی‌هایی را در کی‌یف و پایتخت‌های اروپایی برانگیخته است. با این حال، جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، در سفر به بریتانیا تلاش کرد این نگرانی‌ها را کاهش دهد و گفت مأموریت دولت ترامپ «بازگرداندن صلح به اروپا» است.

Live
Hide picture