دولت موقت سوریه از مذاکرات پاریس با نیروهای دموکراتیک سوریه عقب‌نشینی کرد

دولت موقت سوریه اعلام کرده است که در مذاکرات برنامه‌ریزی‌شده با نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) به رهبری کردها در پاریس شرکت نخواهد کرد. این خبر را تلویزیون دولتی سوریه روز شنبه با استناد به یک منبع دولتی اعلام کرد.

این تصمیم، توافق ماه مارس برای ادغام SDF در نهادهای دولتی سوریه که با هدف متحد کردن سوریه بود را به خطر می‌اندازد.

این اعلام دو روز پس از سفر وزیر امور خارجه ترکیه به دمشق و دیدار با احمد الشرع، رئیس‌جمهور موقت سوریه، صورت گرفت.

دولت موقت سوریه، که تحت نفوذ شدید ترکیه و قطر است و از گروه‌های اسلام‌گرا و رادیکال تشکیل شده، با نیروهای دموکراتیک سوریه، متحد کلیدی ایالات متحده آمریکا در جنگ با گروه داعش که در سال ۲۰۱۹ نقش اصلی در شکست این گروه ایفا کرد، اختلافات زیادی دارد.

نشست پاریس، که با میانجی‌گری فرانسه و ایالات متحده برگزار می‌شد، قرار بود ادغام SDF، که مناطق شمال و شمال شرق سوریه را کنترل می‌کند، را پیش ببرد.

توافق ماه مارس برنامه‌ای برای ادغام SDF و نهادهای حکومتی روژآوا با نهادهای دمشق ترسیم کرد، اما چگونگی ادغام نیروهای SDF در ارتش سوریه را مشخص نکرد.

نیروهای دموکراتیک سوریه اعلام کرده‌اند که نیروهایشان به‌صورت یکپارچه به ارتش ملحق شوند، در حالی که دمشق خواستار پیوستن افراد به‌صورت جداگانه است.

تنش‌ها پس از برگزاری مجمعی در روز جمعه توسط اداره خودگردان شمال و شمال شرق سوریه افزایش یافت.

این مجمع خواستار بازنگری در اعلامیه قانون اساسی صادرشده توسط رئیس‌جمهور الشرع در اوایل سال جاری شد.

بیانیه نهایی این مجمع، اعلامیه قانون اساسی را به دلیل عدم انعکاس آرمان‌های مردم سوریه مورد انتقاد قرار داد و خواستار فرآیند مشارکتی فراگیرتر در دوره انتقالی شد.

این مجمع همچنین دولت اسلام‌گرای سوریه را به دلیل درگیری‌های فرقه‌ای در استان جنوبی سویدا و مناطق ساحلی محکوم کرد.

منبع دولتی سوریه، به نقل از خبرگزاری رسمی سانا، از برگزاری این مجمع انتقاد کرد و گفت که دولت سوریه در مذاکرات برنامه‌ریزی‌شده پاریس با این گروه شرکت نخواهد کرد.

این تصمیم پس از درگیری‌های اخیر بین SDF و نیروهای اسلام‌گرای تحت حمایت ترکیه در منطقه”دیر حافر” در اطراف منبج اتخاذ شده است.

به نظر می‌رسد که شکست مذاکرات می‌تواند شکاف‌ها را عمیق‌تر کرده و تلاش‌ها برای تثبیت اوضاع در سوریه را با مشکل مواجه کند.

Live
Hide picture