آزادی کژال صالحی پس از تجمع اعتراضی در بجنورد؛ ادامه بازداشت فعالان فرهنگی کورد خراسان


بر اساس گزارش اختصاصی رسیده به مرکز خبر تلویزیون آرین، در پی مراجعه مسالمت‌آمیز جمعی از فعالان فرهنگی کورد خراسان به ساختمان اطلاعات سپاه در شهرستان بجنورد، نیروهای امنیتی با برخوردی تند، توهین‌آمیز و تهدیدآمیز با آن‌ها مواجه شدند. بر اساس گزارش‌های رسیده، این مراجعه اعتراضی در واکنش به بازداشت «کژال صالحی» و مادرش صورت گرفته بود.

به گفته شاهدان عینی، حوالی ساعت ۱۵:۳۰ بعدازظهر روز چهارشنبه، مأموران انتظامی ۱۱۰ نیز به محل فراخوانده شدند، اما با مقاومت قاطع فعالان فرهنگی مواجه شدند. در نهایت، نیروهای اطلاعات سپاه ناچار به آزادی خانم کژال صالحی و مادرشان شدند.

با این حال، آراز صالحی رشوان، پدر این خانواده که از چهره‌های فعال در عرصه فرهنگ و زبان کوردی در خراسان به شمار می‌رود، همچنان بدون اعلام دلیل مشخصی در بازداشت به‌سر می‌برد.

هم‌زمان، گزارش‌ها از تداوم بازداشت‌های مشابه حکایت دارند. «زهره زیوری»، همسر «مرتضی پیرزاده» از دیگر فعالان فرهنگی کورد خراسان، نزدیک به سه ماه است که در بازداشت نیروهای اطلاعات سپاه به‌سر می‌برد. از محل نگهداری و وضعیت حقوقی او تاکنون اطلاعات دقیقی در دست نیست.

همچنین «حسن صیفی»، یکی دیگر از چهره‌های فرهنگی شناخته‌شده در منطقه تیتکانلو، دو روز پیش با یورش مأموران امنیتی به منزلش بازداشت شده است. گفته می‌شود در جریان بازداشت، مأموران با ایجاد رعب و وحشت و استفاده از الفاظ توهین‌آمیز، اعضای خانواده او را به‌شدت دچار آسیب روانی کرده‌اند. دختر آقای صیفی که قرار بود روز جمعه در آزمون کنکور سراسری شرکت کند، اکنون در شرایط بحرانی روحی به‌سر می‌برد.

بر اساس بیانیه فعالان فرهنگی کورد خراسان، نیروهای اطلاعات سپاه با «سیاه‌نمایی، تهدید به مرگ، پرونده‌سازی و تروریست‌خواندن» این فعالان، تلاش دارند فضا را برای فعالیت‌های فرهنگی کوردهای خراسان محدود کنند.

این در حالی است که تمامی فعالیت‌های این فعالان صرفاً در حوزه‌های فرهنگی نظیر ترویج زبان و ادبیات کوردی، پوشش ملی کوردها، حضور در مراسم عروسی و یادواره‌ها بوده و هیچ‌گونه اقدام سیاسی یا امنیتی علیه حکومت انجام نداده‌اند.

فعالان فرهنگی کورد خراسان از نهادهای حقوق بشری و رسانه‌های آزاد خواسته‌اند تا نسبت به این روند فزاینده‌ی سرکوب فرهنگی و فشارهای امنیتی واکنش نشان دهند و صدای مردم کورد خراسان باشند.

کژال صالحی رشوان در حمله نیروهای امنیتی رژیم ایران به منزل آنها در روز دوشنبه ۲۳ تیرماه به همراه پدرش، آراز صالحی رشوان بازداشت شده بود.

Live
Hide picture